Spira valpar 2015

Min första cavalierkull

Här på valpdagboken ska ni valpköpare få följa valparnas tid hos mig. Alla valpar föds i mitt sovrum. Det här är min första cavalierkull men långt ifrån min första valpkull. Nyfödda valpar kan inte hålla sin egen kroppsvärme, därför har jag alltid en värmedyna under bädden. Sen har jag också ett lammskinn under dom. När jag hade små barn, länge sedan, blev vi rekommenderad att lägga ett mjukt lammskinn under barnet. Jag vet många kolikbarn som blev hjälpta av det. Valparna tycker det är skönt och det kan ju inte skada. Nu har vi inte längre några får på gården men jag har sparat en hel det skinn.

Första veckorna får valptiken och valparna vara avskilda från mina andra hundar. Det varierar från tik till tik hur länge. Först en stängd dörr, sen ett kompostgaller och sedan helt öppet. Spira tyckte det räckte med två dar, så nu står dörren helt öppen. Nu kan hon gå ut och in och umgås med dom andra hundarna när hon vill. Jag vet inte om det är rastypiskt eller om det bara är Spira. Hon är lika glad i alla situationer och tror alla om gott, litar på alla , aldrig misstänksam mot  någon. Nu går inte mina stora hundar in i sovrumet för att jag har sagt så. Dom vet att det är valpar där och då går man inte in där. När vi inte har valpar sover nästan alla hundar där hos mig. Mina andra hundar är av rasen eurasier, en tysk spetshund. Här är dagens bild.

DSC_0129

En kommentar

  • ellionor

    Vilken fin bild ser så harmonisk ut . Så spännande att följa utvecklingen 🙂 vilken toppen mamma